BLOG

Szervíz 2018.10.11

A kerékpáros szerszámtáska legfontosabb tartozékai

Demjén Ferenc óta tudjuk, hogy az iskolatáska nehéz. A nyeregtáska viszont könnyű.

Kerékpárod mellé érdemes beszerezni egy mini szerszámkészletet, mellyel otthon is könnyedén elvégezhetjük a kisebb karbantartási munkákat.

Készleted alapját képezze egy úgynevezett kerékpáros marokszerszám, amivel már nekiállhatsz a kisszervíznek, de legtöbb esetben egy átlag garázsban fellelhető szerszámkészlet –csavarhúzó, imbusz és néhány villáskulcs – is megfelelő lehet a művelethez.

 

A kerékpárok leggyakrabban előforduló problémája a defekt. Ennek javítása nem ördöngösség, ha van defektszerelő készleted, ide kattintva láthatod, miként tudod visszavarázsolni a levegőt a gumiba.

 

Amikor hosszabb útra indulsz, célszerű az uzsonna mellé a fenti eszközöket és egy pótbelsőt is beszerezni. Persze a pumpa is az alap szerszámkészlet része, amivel a levegőt a javított, vagy cserélt tömlőbe juttathatod.

 

Ha még nincs pumpád, figyelj a vásárlásnál, hogy a szelepedhez megfelelőt válassz! Az a legjobb, ha egy univerzális, több szeleptípushoz is használható darabra ruházol be (vagy veszel hozzá adaptert), így más kerékpárokat is fel tudsz majd pumpálni.

Fel