BLOG

Life 2018.09.17

Mennyi az annyi?

Nagyon kevés? Nagyon sok?

Ha még nem is mindenkinek a spórolás az elsődleges motivációja a biciklizésre, azért jó érzéssel tölt el, hogy a megkeresett forintjaim nem kipufogófüstté és zsírpárnákká alakulnak, hanem életérzést, közlekedést, mozgást, szabadságot veszek egy bicikli áráért. Marad a kérdés: mennyibe is kerül ez az életmód?

1.Bicikli

A biciklizéshez kell egy bicikli. A “csak guruljon” hozzáállás nem mindig kifizetődő, de ha valaki például egyetemistaként érkezik Szegedre, nem biztos hogy van annyi tőkéje, hogy be tudjon fektetni egy jó minőségű biciklibe. A megúszós kategória első lépése, hogy körbekérdezzük az ismerősöket, hátha áll valakinél a tárolóban egy, ami meghálálná a törődést. Ha ez a kör nem jött be, irány a bolhapiac, vagy a legközelebbi biciklisbolt, használt kerékpárt akár 20 000 Ft-tól is találhatunk. Akinek fontos a minőség, praktikusság, és hogy igényeinek megfelelő biciklit vásároljon, rá kell szánnia legalább 60-80 ezer forintot. Aki pedig felvágni, világversenyt nyerni, kompenzálni, rongyot rázni szeretne, milliós nagyságrendet is elkölthet biciklire, ami lehet hogy hasznosabb és szebb, mint egy gyémántgyűrű.
Biciklivásárláshoz itt találtok útmutatót.

2. Zár

Ha megvan a biciklink, a szabadságot pont a biciklizár hozza el, bárhova odaláncolhatjuk, ott fog várni minket készségesen. 10 ezer forintnál kevesebbet nem érdemes zárra költeni, többet persze lehet. Itt el is lehet olvasni, hogyan lesz a legnagyobb biztonságban.

3.Tartozékok

Ha új biciklit vásárolunk, valószínűleg az üzletben felszerelik mindenféle kötelező tartozékkal. Hogy melyek ezek, itt van róla egy videó. Ha mégsincs rajta minden tartozék, mindenképp pótolni kell, biztos, hogy kevesebbe fog kerülni mint a büntetés.
A legolcsóbb típusú lámpát 800 forint körül lehet kapni, de ha nem csak látszani, hanem látni is akarunk, elkölthetünk erre sok tízezer forintot.
Egy alap csengőt már 400 forintért beszerezhetünk, de aki pandásat, focisat, vagy igazi dudát szeretne, ezer forintnál többet kell fizetnie.
Prizmának, fényvisszaverőnek körülbelül 300Ft darabja, ebből legalább 4 kell, 6 érdemes.
Mindenféle egyéb extrával is felszerelhető a bicó, például kilométerórával, a kulacstartóval, utóbbi kifejezetten jól jön, ha túrázni indulunk.

4.Szerszámok

 

A szerszámok már a haladó fokozat részei, de praktikus beszerezni, ha nem akarjuk minden lapos keréknél felkeresni a jobban felszerelt ismerőseinket.
A legtöbbet használt eszköz a pumpa, erre is érdemes legalább 3000 forintot költeni.
A defektszerelő készlet 1000 forintért akár 4-5 defektet is megold, ha tudjuk használni.
Az egyéb szerszámok készletben 10 ezer forint körül a legtöbb problémára megoldást kínálnak.

5. Felszerelés

A legolcsóbb biciklis sisakot 3000 forintért hazavihetjük, vannak drágábbak, napellenzővel, tartósabb anyagokból, 20-30 000-ért. A biciklis ruházatok tárháza végtelen, nadrág, napszemüveg, mez, cipő, hátizsák, kesztyű mind készülnek bicikliseknek.

Fel