BLOG

Life 2018.10.07

Hogyan maradj trendi tekerés közben?

Így!

Sokaknak ismerős lehet a jelenet, amikor a szekrényed előtt hezitálsz: mégis mit vegyek fel ma? (Abba nem is mennék bele, hogy vagy egy darab ruhám sincs, vagy a szekrényem túl kicsi és már megint nem férnek el a cuccaim). Szóval nem egyszerű a reggeli döntésképtelenség, különösen, ha az ember biciklivel indul a munkahelyére, vagy suliba. Alapvető kérdés, hogy biciklin lehet-e magassarkú cipőben, illetve szoknyában tekerni? Mindenkit megnyugtatok: a válasz IGEN, és ebben a cikkben azt is megtudhatjátok, hogyan.

 

Ha túl rövid:

Sokáig félve ültem fel rövid szoknyában a biciklire, zavartan igazgattam az alját, ami egyébként nagy forgalomban igen veszélyes is lehet. Erre egy tökéletes megoldás lehet a testre simuló fekete rövidnadrág, így magabiztosan tekerhetsz, a fehérneműd megvillantása nélkül. Rengeteg felszaladt harisnya került már a szemétbe az évek során, de ezzel a tippel könnyen újrahasznosíthatóak lesznek. A tönkrement 40-50 denes harisnyád, ha combközépnél ollóval elvágod, biciklis alsóként is funkcionálhat. Ha mégis harisnyában indulnál el, az sem gond, hiszen a dupla védelem sosem árt. Egy másik trükk az egyik combra húzott gumis hajpánt, ami alá betűrheted a szoknya szélét, így biztosan nem libbenti fel a szél.

Ha túl hosszú:

A biciklis divat többszörösen kihívás elé állítja a lányokat – például, a hosszabb szoknya könnyen beakad a láncokba, vagy a pedálba. Biztosan sokan ismeritek a megcsomózós trükköt.
Egy másik kreatív és egyszerű megoldást néhány brit csaj találta ki, amihez nem is kell más, csak egy pénzérme és egy hajgumi.
1. Végy egy pénzérmét.
2. Végy egy hajgumit.
3. Kedvenc szoknyádon nyomd át az érmét hátulról előre, a szoknya mindkét rétegén át, a lábaid között.
4. Formálj egy kört úgy, hogy az érme mindkét réteget átfogja.
5. Tekerd köré a gumit, majd ellenőrizd, hogy elég szorosan tekerted-e rá?
+1 Tekerj és élvezd a szabadságot!

Tekerj tűsarokban is!

A lábujjhegyen járás, az az a spiccelés pozícióját veszi fel a lábad biciklizés közben, így a magassarkú cipő akár meg is könnyítheti a tekerést és a leszállást. Miközben tekersz, a talp első felével hajtod a pedált, megállásnál pedig erre a részre támaszkodhatsz. Bátran húzz telitalpú, vagy tűsarkú cipőt és pattanj a bringádra!

 

Hűvösebb időben is divatosan!

Fontos, hogy rétegesen öltözz, de ez nem jelenti azt, hogy ne viselhetnél ruhát, vagy szoknyát. Sokan tartanak a felfázástól, de egy 100-200 denes harisnya akár egy cicanadrágnak is megfelelhet – ha ilyen vastagságút viselsz, nyugodtan vedd fel hozzá a kedvenc szoknyádat. Vannak, akik nem bíznak a legvastagabb harisnyában sem, ők a cicanadrágra esküsznek, ez is egy jó opció lehet.

Fel