BLOG

Life Sport 2018.09.30

Történet egy igaz szerelem kezdetéről 1.rész

Vattacukor kétkeréken

 

Aki biciklivásárlás előtt áll, átérzi a dilemmát, hogyan választhatjuk ki azt a bringát, ami akár egy életre társunk lehet, és nem csak a stílusunkhoz, hanem az egyéniségünkhöz passzol. Bogi elmesélte nekünk az ő történetét, hogyan találtak egymásra a biciklijével.

 

Döntöttem!

A héten már harmadjára maradok éjfél utánig a városban úgy, hogy mindenki bicóval van a társaságból. Kilépek a kocsmából, és a TIK-nél rájövök, hogy elment az utolsó 2-es villamos. A többiektől már elköszöntem, elővettem a telefonom, hogy hívjak egy taxit. Mikor máskor merülne le, ha nem most! Taxi sehol, így elindultam a Kárász végére, a taxi állomáshoz gyalog. Odafelé elkezdtem összeadni a fejemben, a héten mennyit is költöttem taxira? Általában 2000 Ft-ot fizetek a belvárosból, ami ezen a héten három alkalommal számolva legjobb esetben is 6000Ft. Ekkor merült fel bennem először a bicikli vásárlás gondolata.

A következő héten pár munkatársammal úgy döntöttünk, ha végzünk, lemegyünk a Sárgára. Napozunk és megiszunk egy fröccsöt. Ismét mindenki biciklivel…kivéve engem. A munkahelyemtől 2 átszállással jutok el, a buszok 30 percenként járnak. Rávettem magam az indulásra a 40 fokban, és a túrából megérkezve már mindenki a homokban pihent, bringák lezárva, naptej felkenve, fröccs a kézben. Már a strandon kifaggattam a nálam jóval nagyobb szakértelemmel rendelkező bicóguru haverom, hogyan is kéne biciklit venni.

Mindig is csillogó szemmel néztem azokat a tökéletesen hozzám illő, szinte pasztell ékszer bicikliket, amik szembe jöttek velem. A fehér rattan kosáron virágok vagy egy rózsaszín selyem szalag. Abban a tévhitben éltem, hogy egy ilyen bicikli nagyon drága, és nem találnék az ízlésemnek megfelelőt, ezért le is mondtam róla.

 

Aki keres, az talál!

A legfontosabb kérdések, amik felmerültek bennem, hogy egy városi használatra szánt csajos biciklit hol, kitől, milyet, mennyiért vegyek? Hosszú a kérdések sora, és válasz is volt bőven.

Ami először felmerült bennem az, hogy a legegyszerűbb, ha tudom a bicikli tulajdonságait, rákeresek a neten, és a legjobb ajánlatot megtalálva a piacon választok.”Biciklit bicikliboltban!” Hangzott el az első szigorú felszólítás. Mert nem mindegy egy biciklinél, hogy neked kell összeszerelned egy részét, és beállítanod, illetve ha gond lenne a biciklivel a szervíz garanciával is jóval bonyolultabb. De ha nem ott, akkor hol érdemes Szegeden körbenézni? A barátom, aki a tanácsokat adta, 5 szegedi boltot említett ahova érdemes elmenni. Na de mennyiért? 80-120 ezer Ft körül szerettem volna megtalálni a rózsaszín biciklim rattan kosárral.

Töröltem is a 15 lementett képet a különböző webshopokról, amiket órákig keresgettem, és elkezdtem járni a várost. Minden boltban az első pár perc törte meg a jeget. “Milyen biciklit szeretnél?” “Rózsaszínt…pasztellrózsaszínt és kosarasat” ilyenkor finom kuncogás és keresgélés a katalógusból. A sokadik boltban jártam, a költség keretem mindkét oldaláról láttam bicikliket, de egyik sem volt az az első látásra szerelem érzés. Otthon nézegettem a neten, hátha találok még biciklis boltokat azokon kívül is, amiket ajánlottak. Ekkor rátaláltam az egyik szegedi bicikliboltra, aminek webshopja is van, és ha a boltba szállítással kéred, összeszerelik, beállítják és helyben javítják. A webshopot megnyitva egyből megláttam a pasztell pink városi Cruiser biciklit az oldal közepén és BUMM! tudtam, hogy megtaláltam. Elolvastam a bicikli leírását, az ÁSZF-en belül a rendeléssel kapcsolatos kérdéseimet, és miután minden elvárásomnak megfelelt, megrendeltem! Másnap felhívtam a boltot, hogy mikor várható a bicikli, megtudtam, hogy már a héten megérkezik. Nem is maradt más, mint várni. 

Fel