BLOG

5 jó érv: miért bringázz a munkába/suliba

Tényleg miért is?

A Magyar Kerékpáros Klub ismét nagy lendülettel vág bele az országos Bringázz a Munkába/Egyetemre kampányba, amin évről évre egyre többen vesznek részt. Idén májusban a résztvevők csaknem félmillió kilométert tekertek le két hét alatt, ami ami annak felel meg, mintha 214-szer körbetekerték volna az országot.
A részvétel nem bonyolult és 5 perc olvasgatás után már mindent érteni fogsz.
Lássunk néhány príma érvet, miért érdemes bringára pattannod.

1.Bringázni jó

Kezdjük a legegyszerűbbel, mégis a legfontosabbal. Bringázni nagyon jó!
Biztosan te is tudod, hogy az a néhány perces reggeli testmozgás milyen hatékonyan kapcsolja be a szervezeted, mennyit javít a közérzeteden illetve mennyire környezetbarát és olcsó lehetőség a közlekedésre.
Ha meg szeretnél ismerni több érvet, ellenérvet a témában kattints ide.

2.Kiváló próbaidőszaknak

A kampányidőszakot bölcsen két hetesre (09.09-22-ig) tervezték: nem olyan sok, hogy túl nagy döntés legyen belevágni, de nem is olyan kevés, hogy komolytalan legyen a dolog. Ennyi idő szerintünk pont arra elég, ami a legfontosabb: hogy megszerezd a saját tapasztalatodat és véleményedet a bringázásról.
A szeptemberi időjárás egyébként is tökéletes a bringázásra.

3. A város dicsősége

A májusi Bringázz a munkába kampányban magasan a szegediek tekerték a legtöbb kilométert a vidéki városok közül, így a mostani kampányban ezt a fontos címet is védjük: legyünk újra mi az elsők!
Van is esélyünk rá, hiszen Szeged az ország egyik “legbiciklisebb” városa, hiszen szinte minden ötödik szegedi kerékpárral közlekedik, ami az egyik legjobb mutató a megyei jogú városok között.
A város kerékpáros hálózata is nagy kiterjedésű és elég jó állapotú, amit folyamatosan fejlesztenek.
A tavalyi kerékpárosbarát szegedi fejlesztéseket ebben a bejegyzésben szedtük össze.

Szeged biciklis hőtérképe

4.Csapatjáték nyereményekkel

Nem vagy egyedül! Bár egyedül is érdemes részt venned a dologban, az igazi versengést csapatban lehet átélni. A kampányban 2-4 fős csapatokban lehet megmérkőzni a nyereményekért, ami biztosan új élményeket hozhat egy munkahely mindennapjaiba is.

5. Jót teszel a környezetednek

Ez persze nagyon általánosan hangzik, mégis nagyon fontos és nagyon igaz is. Kerékpárral közlekedve nem szennyezed a város levegőjét, nem okozol dugókat és jóval alacsonyabb költségekkel terheled a társadalmat. Bár ennek hatása kevésbé érzékelhető, jelentősége nagyon is van.

Ha szeretnél belevágni a kihívásba, ide kattintva tudhatsz meg mindent a kampányról. Hajrá!

Fel